Stanley Brard en meester-koppelaar Cruijff

1984 was een topjaar voor Stanley Brard. Op bovenstaande foto zien we hoe hij Cruijff op de schouders neemt nadat Feyenoord de kampioenswedstrijd had gewonnen. De dankbaarheid die van zijn gezicht straalt, komt echter niet alleen door de behaalde titel. Cruijff had hem dit jaar namelijk ook in contact gebracht met de liefde van zijn leven.

Wim Jansen was in die tijd jeugdtrainer bij Feyenoord. Zijn vrouw was kind aan huis bij de club en ook haar zus kwam graag kijken. Zij had geen auto en Cruijff voelde zich niet te groot om voor de zus van de vrouw van zijn ex-ploeggenoot iets te regelen. Hij vroeg dus aan Stanley of hij haar af en toe een lift kon geven. Als Cruijff je zoiets vraagt, weiger je niet. Stanley was er sowieso de persoon niet naar om een ander in de kou te laten staan.

Cruijff Tonny
Tonny Bruins Slot en Johan Cruijff

Tijdens deze autoritjes bloeide de liefde op tussen de twee. Zo kon het gebeuren dat Wim Jansen op verjaardagen van zijn schoonzus Patty Brard tegen het lijf liep, de nicht van Stanley. De twee, niet Wim en Patty, maar Stanley en zijn geliefde, zijn nog altijd samen en verhuisden onlangs vanuit Azerbeidzjan naar Japan, waar Stanley sportief directeur is geworden van Nagoya Grampus.

Cruijff heeft veel betekend voor iedereen om zich heen en vreugde gebracht in de harten van heel het volk. De tragiek van helden is natuurlijk dat ze veel meer geven dan ontvangen in hun leven. Dit is geen onwil van de omgeving, maar het is de onmacht van de gewone sterveling. Hoe help je iemand die zelf alles zo veel beter kan dan jijzelf? Zo makkelijk als Cruijff geliefden koppelde, zo moeilijk was het voor zijn omgeving hem de dienst terug te leveren.

Toen hij 18 was en de selectie van Ajax naar Holiday on Ice ging, had hij geen meisje. Theo van Duivenbode kwam op het idee om het zusje van zijn vrouw Yvonne mee te nemen voor Johan. Haar vader zag het helemaal zitten: zijn beide dochters met een voetballer. Johan had gelijk door dat de 15-jarige Luciëne van Duivenbode niets voor hem was en het werd een ongemakkelijke avond.

Gelukkig vond Johan later wel de ware. Hij regelde het zelf op de bruiloft van Piet Keizer in De Oesterbar. Daar ontmoette Johan Danny en de rest is geschiedenis. Ook met Luciëne van Duivenbode kwam het gelukkig goed. Zij vond de liefde bij Tonny Bruins Slot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.