Lady Kick: in de stoel bij Kees Bregman

De tweede aflevering van Lady Kick is gelijk een interessante. Lady Kick is deze week Adri, de echtgenote van FC Den Haag-speler Kees Bregman. Adri wordt gefotografeerd in een café met een kat op schoot. Het levert een leuk plaatje op en een dito tekst. De slotzin intrigeert: hun toekomst ligt in het gezamenlijk opzetten van een schoonheidssalon. Een kort onderzoek leert dat die schoonheidssalon niet bestaat, maar dat Kees Bregman wel nog altijd actief is in zijn eigen kapperszaak in Amsterdam.

Omdat ik, Glenn Roddle, toch naar de kapper moest, was het plan snel gemaakt. Bij mijn weten is mijn haar nog nooit geknipt door een oud-profvoetballer, dus op zo’n moment is een plus een twee. Ik zou geen spijt krijgen van mijn beslissing.

De wanden van de kapperszaak in Bos en Lommer hangen vol met foto’s. Foto’s uit de tijd dat Bregman zelf nog voetbalde, maar meer nog van prominenten die de kapperszaak bezocht hebben. Wim Kieft, Tijani Babangida, Simon Tahamata, Johnny Rep en de onvermijdelijke Sjaak Swart hebben zich allemaal laten knippen door Bregman. Op een prominente plek, naast de spiegel, hangt een ingelijste cover van Voetbal International met Bregman in het shirt van MSV Duisburg, de club waarvoor hij FC Den Haag verliet.

In Duitsland vierde Bregman zijn grootste successen. Zo speelde hij tegen het FC Barcelona van Cruijff en Neeskens. Een journalist nam na de wedstrijd een foto van Bregman en Neeskens. Ook deze foto hangt uiteraard in de kapperszaak. Bregman vertelt dat hij destijds geen zin had om Cruijff aan zijn mouw te trekken voor een foto. Later heeft hij, samen met Willy van de Kerkhof, Cruijff wel opgezocht in Amerika. De twee wilden weten of dat wat voor hen was, dat Amerika. Cruijff raadde het af. Het was een aflopende zaak daar. Het is een van de vele verhalen die Bregman met enthousiasme vertelt terwijl hij, het moet gezegd, vakkundig mijn haar knipt.

Kees Bregman in zijn zaak
Kees Bregman in zijn zaak

Dat zijn vrouw in Lady Kick verscheen wist hij zich ook nog goed te herinneren. De rol die zij hiermee innam in de geschiedenis van de voetbalshowbizzjournalistiek is hem echter onbekend. Het blijkt ook niet zijn interessegebied te zijn. Bregman is een echte mannenkapper in de ouderwetse zin van het woord. Hier wordt gepraat over voetbal en andere mannenzaken, niet over voetbalvrouwen.

De zaak was nog zo goed als leeg toen ik binnenkwam, maar terwijl ik in de stoel zit, stroomt de zaak vol. Zo komen er onder meer twee oud-profs van het lagere garnituur binnen. Zij blijven liever anoniem en dat respecteer ik uiteraard. Ook hun foto’s prijken aan de wand. De cafésfeer wordt versterkt wanneer een van de oud-profs zonder schroom een sigaret opsteekt. Bregman spreekt ondertussen zijn zorgen uit over het verdwijnen van de ouderwetse mannenkapper. Om mannen te kunnen knippen moet je namelijk echt kunnen knippen. De “huppelkutjes” die tegenwoordig van de kappersacademie komen, hebben daar geen benul van en knippen vrouwen net als mannen: in een een rechte bob-lijn.

Bij mijn vertrek vertelt Bregman dat ik altijd binnen kan komen om even mijn nekhaar te laten bijwerken. Na 14 dagen ziet dat er niet meer uit, weet hij te vertellen. Uit ervaring kan ik dit bevestigen. Deze service geeft hij aan al zijn klanten, dus niemand heeft er moeite mee als dat even tussendoor gedaan wordt. Bregman is intussen 68, maar is gelukkig nog niet van plan om te stoppen. Zo kan ik het nuttige met het aangename blijven verenigen en luisteren naar verhalen over voetbal terwijl mijn haar geknipt wordt.

2 reacties op “Lady Kick: in de stoel bij Kees Bregman

  1. Als broer van adri kan ik volmondig beamen dat elk woord hier op zijn plaats is ZOu er nog aan toevoegen dat beiden in baarlo gemeente maasbree hebben gewoond naast de u wel bekende andres van het duo Sandra en adres en ze een prachtige dochter hebben en altijd zeer gelukkig waren helaas is mijn zus Adri overleden en het leven gaat door Heb veel respect voor Kees en dat zal altijd zo blijven!

  2. Wij kennen Adri en Kees nog van 30 jaar geleden toen we in Baarlo kwamen wonen. Ontzettend veel lol gehad met dat stel. Cilla was toen net 2 jaar of zo. We zijn ze uit t oog verloren toen ze uit Baarlo vertrokken. Heel droevig om te horen dat Adri er niet meer is.
    Groeten (van de Rotterdammers) aan Kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.