Voetbalvrouwen verlaten de voetballerij

Eerder was op FC Boulevard de hartenkreet te lezen van Yvonne de Vries, de ex van Gullit. In de jaren 90 schreef zij al hoe zwaar het leven van een voetbalvrouw in werkelijkheid is. Gekscherend merkte ik toen op dat de huidige generatie voetbalvrouwen gewaarschuwd had kunnen zijn. Wat ik toen niet wist, was dat er al langer een onaangename trend gaande was in de voetballerij. Vrouwen zijn namelijk uitgekeken op voetballers.

Sylvie Meis, de ex van Rafaël van der Vaart, maar ook van Maarten Atmodikoro, is helemaal klaar met voetballers. Haar recente slechte ervaringen met Rafaël zullen een rol gespeeld hebben, maar het probleem ligt dieper. In de nieuwste Vogue legt Sylvie uit dat ze problemen heeft met de wezenskenmerken van de voetballerij:

De kindse manier waarop volwassen mannen worden behandeld! Alsof ze niet zelf kunnen nadenken. Ik wil niet aan het ontbijt horen dat ik mijn telefoon niet mag aanzetten omdat dat nou eenmaal de regels zijn.

Ze staat niet alleen. Ook Dave Bulthuis is verlaten door zijn vriendin. De stoere verdediger had lange tijd een relatie met Joëlle Witschge, de knappe dochter van Richard. Dave had de naam van Joëlle op zijn arm laten zetten en alles leek koek en ei tussen de twee, tot gisteren het nieuws kwam dat Joëlle een relatie heeft met zanger Waylon.

Waylon is natuurlijk geen slechte partij. Hij ziet er goed uit en gaat binnenkort naar het songfestival. Maar is hij een begeerlijker partner dan een talentvolle voetballer dat is? Jarenlang zou het antwoord hierop een volmondig ‘nee’ zijn geweest, maar nu twijfel ik. De maatschappij is veranderd. De emanciperende vrouw is klaar met de betuttelde voetballer. Voetballers moeten het in de toekomst doen met een minder garnituur vrouwen. Dave is slechts één van de eerste slachtoffers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.