De droevige zaak van Graciela en Fernando

Graciela l’Ami roept Dick Advocaat op om te getuigen tegen haar ex-man Fernando Ricksen. Het zijn koppen die het goed doen bij de Telegraaf. Fernando gooide wat olie op het vuur en een rel was geboren.

Een kort onderhoud van Glenn Roddle met de rechtbank maakte overigens duidelijk dat Advocaat niet gehoord zal worden. Hetzelfde geldt voor diens voormalig assistent Cor Pot en Ricksens zaakwaarnemer Rob Jansen, die eveneens door Graciela waren opgeroepen. Waarom dit niet gebeurt, wil de rechtbank niet zeggen, maar het lijkt aannemelijk dat ze weinig relevants te melden hebben.

Dat Fernando ALS heeft, doet de zaak van Graciela weinig goed. Terwijl hij voor het oog van de natie stervende is, probeert Graciela zijn laatste geld nog af te pakken. Dat is het ontstane beeld, dat Fernando handig uitbuit, door op Facebook te roepen dat Graciela hem dood wil hebben en dat hij geen zin heeft om zich in de weinige tijd die hem rest hiermee bezig te houden.

Graciela boekGelukkig voor Graciela bestaan er ook genuanceerde media, zoals FC Boulevard, dat graag de zaken eerlijk van alle kanten belicht. Glenn Roddle las “Graciela. Het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw” en begreep hoe de vork in de steel zit. Het liefdesverhaal van Fernando en Graciela is een klassiek en treurig verhaal dat hij zo vaak gehoord heeft, dat hij er bijna zijn geloof in de liefde door zou verliezen.

Graciela is in haar jeugd mishandeld en blijft daarom veel te lang in de destructieve relatie met Fernando. De voetballer zelf ging, uitgebreid en met trots beschreven in “Vechtlust”, veelvuldig vreemd. Ondertussen was hij drankverslaafd, gebruikte hij regelmatig coke en heeft hij zijn echtgenote een aantal maal mishandeld. Als hij thuis was, deed hij niet meer dan op zijn Playstation spelen. Het droevige beeld ontstaat van een groot kind, onmachtig en angstig, die alles om zich heen kapot maakt. Het verhaal dat Fernando in zijn eigen biografie vertelt, is iets anders. De waarheid zal in het midden liggen.

Als Graciela eindelijk besluit Fernando te verlaten, werkt die uiteindelijk niet mee met de scheiding. Hij zegt dat al zijn verdiende miljoenen op zijn en dat er weinig te verdelen valt. Graciela gelooft dat niet en eist inzage in de bankpapieren van zijn Russische rekeningen. Kortom, gezeur over geld, dat het vaak wint van de liefde. De twee vechten hun ruzie nu in de rechtszaal en in de media uit. Het besef dat deze twee mooie mensen, toen ze hun levens nog voor zich hadden, oprecht van elkaar hielden, stemt droevig.

Cor Pot en FatimaAanvankelijk stelde de rechter Fernando in het gelijk. Graciela heeft niets meer tegoed van Fernando. Hierop ging ze dus in hoger beroep en riep ze Advocaat en Pot op. Waarom ging zij over tot deze noodsprong? Gezien de sympathie die Fernando bij het volk geniet en de manier waarop zij opnieuw door ditzelfde volk is aangepakt, lijkt het onwaarschijnlijk dat zij de media wilde halen. Nee, waarschijnlijk wilde ze nog maar eens benadrukken hoeveel geld Fernando verdiend heeft en wie kunnen dat beter vertellen dan Advocaat en Pot. Deze laatste nam het er volgens Graciela overigens ook van in Rusland: “Cor hield van de vrouwtjes, hoe jonger, hoe beter”. Op de foto zien we hem met zijn huidige Russische vriendin Fatima.

Donderdag wordt de zaak achter gesloten deuren behandeld. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de rechter in hoger beroep anders zal oordelen, maar wat de uitkomst ook is, deze zaak kent alleen maar verliezers.

 

 

2 reacties op “De droevige zaak van Graciela en Fernando

  1. Goede onderzoeksjournalistiek, Glenn Roddle! Niet geloven wat er door de typslaven van al die andere voetbalsites wordt geschreven, maar ouderwets zelf met een paar belletjes en literatuuronderzoek uitzoeken hoe de (spreekwoordelijke) vork daadwerkelijk aan de (eveneens spreekwoordelijke) steel zit. Deze site is een prachtige aanvulling op de bestaande ANP-knip-en-plakkers die al jarenlang hun zakken vullen met schaamteloos jatwerk.

  2. Helaas geeft fc.boulevard niet de juiste feiten door, dus beter onderzoek van Glenn Roddle was op z’n plaats geweest. Mijn vriendin al bijna 5 jaar is een Spaanse die ik inRotterdam heb leren kennen. Ik ben eind 2008 vertrokken uit Rusland. Wat mijn verdere privéleven kan Graciela beter ophaar zelf letten en vertellen . Gr Cor Pot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.