Downdaten met handbalman Van der Vaart

Het is lange tijd stil geweest rond de kwestie van de voetbalman. Betekent dit dat de redactie van FC Boulevard stil heeft gezeten? Nee, integendeel. Honderden uren heeft Glenn Roddle doorgebracht rond de velden van de voetbalsters waarbij tientallen contacten zijn gelegd. Onder deze contacten bevindt zich echter geen enkele voetbalman.

De speelsters praten graag over voetbal, maar zwijgen over hun privéleven. Sommige toeschouwers lijken meer te weten, maar dit niet naar buiten te willen brengen. Het beleid van FC Boulevard is om in zo’n geval niet aan te dringen en de privacy van eenieder te respecteren.

De uren veldwerk mogen dan niks hebben opgeleverd, in de samenleving blijkt er wel degelijk iets te zijn gaan rollen. De collega’s van Pedala spraken naar aanleiding van mijn publicatie mannen van (semi)professionele wielrensters.

Alle vijf de geportretteerde mannen zijn gepassioneerde amateurrenners en een aantal van hen verdient zijn geld in de wielerwereld. Zij begrijpen het leven van hun topsportende vrouw en hebben geen enkele moeite met een rol op de achtergrond en een lagere status dan hun vrouw. Een van de mannen is zelfs huisman en bovendien een aantal jaar jonger dan zijn partner.

wie is hetBelangrijker nog dan dit duidelijke profiel is de aard van de relatie. Een topsporter maakt relatief weinig uren, maar is soms opeens weken achtereen weg. De mannen gaven aan dit een prettige manier van samenleven te vinden. Hierdoor hebben ze een intense relatie, maar daarnaast een aantal maal per jaar langere tijd voor zichzelf, een soort vakantie.

Mijn intuïtie moet me wel heel sterk bedriegen willen voetbalsters niet dergelijke relaties met soortgelijke mannen hebben. Wellicht wonen deze mannen weinig wedstrijden bij en moet ik mijn veldwerk elders verrichten. Alle suggesties zijn welkom.

Maar de echt grote doorbraak kwam uit onverwachte hoek: de mannenvoetballerij. Rafaël van der Vaart maakte de overstap van voetballer naar handbalman. Omdat Estavana in het Deense Esbjerg handbalt en zoon Damian in Hamburg woont, koos Rafaël ervoor zijn carrière in Denemarken voort te zetten.

Natuurlijk, hij wordt alsnog de best verdienende speler uit de geschiedenis van Denemarken, maar zijn eigen carrière is op het moment ondergeschikt aan die van zijn vriendin. En zo mag zijn carrière op zijn retour zijn, in de maatschappij loopt hij voorop.

Ook Estevana heeft een goede move gemaakt. Welbeschouwd is zij nu aan het downdaten. En als je downdate met Van der Vaart, weet je dat je een heel grote bent.

Had Rafaël net zo goed voor een voetbalster kunnen verhuizen? Natuurlijk, in Amerika zijn de voetbalechtparen er al en het is een kwestie van tijd voor ook Nederland met dit fenomeen zal kennismaken. Tot het zover is, blijft FC Boulevard onverdroten doorzoeken naar de voetbalman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.