Tim Wiese benut zijn talenten

Voetballers hebben veel talenten. Vanzelfsprekend zijn ze sportief onderlegd, maar daarnaast zijn ze artistiek, intelligent en hebben ze gevoel voor show. Tijdens hun loopbaan zien ze veel van de wereld en doen ze ervaring op in het zakendoen. Via de Johan Cruyff University behalen ze een diploma en de wereld ligt voor ze open.

Wiese als keeper in duel met Sneijder in 2010

Hoewel het vaak financieel niet nodig is, hebben de meeste voetballers dan ook weinig moeite om na hun carrière een andere baan te vinden. Velen maken hun ervaring in de voetballerij te gelde, maar met de genoemde talenten kunnen ze eigenlijk alle kanten op. Joos van Barneveld werd graffitiartiest, Frank Kramer quizmaster, Kees Bregman kapper en Yuri Cornelisse is politieman.

Tim Wiese gooit het over een andere boeg. Zijn atletische lichaam en zijn flamboyante persoonlijkheid, die hem als keeper al tot het nationale Duitse elftal brachten, gaat hij nu benutten als showworstelaar.

Nadat hij zijn handschoenen aan de wilgen had gehangen, begon hij fanatiek met bodybuilden. Zijn imposante gestalte bleef niet onopgemerkt. WWE (World Wrestling Entertainment) bood hem een contract aan. In november zal Wiese zijn eerste partij vechten. Nog onbekend is wie zijn tegenstander is, maar vast staat al wel dat Wiese torenhoog favoriet is.

Wiese komt terug uit de sportschool

Ik moet me sterk vergissen wil dit geen succes worden. Een dergelijke voorspelling moet echter voorzichtig gedaan worden nu de kickbokscarrière van Andy van der Meyde, tegen de verwachtingen in, maar moeizaam van de grond komt. In oktober staat dan eindelijk zijn eerste gevecht gepland.

In 2007 organiseerde SBS6 onder de vlag “Fighting with the stars” een kickbokswedstrijd tussen Tscheu La Ling en John de Wolf. De Wolf kreeg in de eerste ronde een technische knock-out om de oren. Inmiddels is hij ambassadeur tegen ouderenwerkloosheid. Zo blijkt maar weer: voetballers zijn van alle markten thuis.

Wiese met zijn nieuwe collega’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.