Stijn Stijnen actief op sociale media

Als je je basisplaats verliest, kun je als voetballer twee dingen doen. Je kunt keihard werken om je positie terug te veroveren. Dit is de meest gebruikelijke manier, maar zelden succesvol. Effectiever is om de publieke opinie in jouw voordeel te doen kantelen. En hoe doe je dat tegenwoordig? Precies, via sociale media.

Stijn Stijnen verloor zijn plaats onder de lat bij Club Brugge aan oud-Willem II-doelman Geert de Vlieger. Hierop besloot Stijnen onder het pseudoniem ‘frigo’, koelkast in het Vlaams, erop los te posten op het ‘Blauw Zwart Forum’.

De Vlieger stapelde fout op fout, stelde zijn verdedigers verkeerd op, maar kwebbelde achteraf wel met de pers. Deze berichten wisselde Stijnen af met loftuitingen op zichzelf. Als hij een mededeling wilde doen deed hij alsof ‘frigo’ met hem gesproken had. Zo liet hij de fans weten dat hij gewoon kon keepen met een gebroken vinger.

Toen Adrie Koster maar bleef kiezen voor een andere doelman, gooide Stijnen een balletje op bij een forum van SC Heerenveen. Hij had beelden op YouTube gezien van zichzelf en was overtuigd geraakt van zijn eigen kwaliteiten. Het zal me niet verbazen als Stijnen de komende dagen op nog meer fora wordt ontmaskerd. Ik gok op Vitesse, Schotland en de Verenigde Arabische Emiraten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.