Stan Collymore en de herbezinning van FC Boulevard

Het is lange tijd stil geweest op FC Boulevard. Behalve de vakantie en een reeks technische problemen, is hier nog een goede reden voor. Na lezing van de autobiografie van Stan Collymore, Tackling my demons, zag de redactie zich genoodzaakt tot herbezinning.

tacling-demonsMet name het hoofdstuk Doggin’ heeft ons aan het denken gezet. Hierin vertelt Collymore over zijn ervaringen met het Britse fenomeen “dogging”. Hiervoor bestaat geen adequate Nederlandse vertaling, maar het wil zoveel zeggen als seks in auto’s op parkeerplaatsen buiten de stad. Volgens Collymore gebeurt het al zo lang mensen in auto’s rijden en er parkeerplaatsen buiten de stad bestaan. Andere mensen gaan er met hun auto’s omheen staan, de koplampen gericht op de actie. Collymore was een van hen. Soms stapte hij uit zijn auto om mee te doen, soms ook niet.

Het was deze spanning die het dogging voor hem zo aantrekkelijk maakte. Het onverwachte dat elk moment kon gebeuren. Het ging Collymore niet om de seks. Die kon hij elders makkelijker en plezieriger krijgen.

Het is eenvoudig om hier smeuïge verhalen over te schrijven of om het zelfs belachelijk te maken. Dit is dan ook gebeurd. De Daily Mirror heeft Collymore met een undercoveroperatie betrapt en genadeloos aan de schandpaal genageld.

Paul Dacre
Paul Dacre

In zijn autobiografie spaart Collymore zichzelf niet, maar weet hij ook overtuigend te vertellen wat hem naar deze parkeerplaatsen dreef. Het verhaal is geen goedkope sensatie, maar een tragisch relaas over een man met angsten en onzekerheden. Collymore was depressief en seksverslaafd en ontmoette lotgenoten op deze treurige plaatsen. Echtparen hadden hier seks om nog enige vreugde te hebben in een relatie waar het vuur al lang geleden was uitgedoofd.

 

In zijn boek haalt Collymore uit naar de hoofdredacteur van de Daily Mirror, Paul Dacre. Geheel terecht merkt hij op dat deze man, met al zijn vernietigende artikelen, heel veel meer pijn heeft veroorzaakt dan Collymore, die met het doggen welbeschouwd alleen zijn vriendin bedroog .

Dit heeft ook ons aan het denken gezet. FC Boulevard heeft nooit proberen te scoren met goedkope sensatie, maar bij de persoonlijke verhalen die we brengen, ligt dit gevaar wel altijd op de loer.

Na een zomer van herbezinning, zijn we tot de conclusie gekomen dat we door moeten gaan, juist uit liefde voor de voetballers en hun fascinerende persoonlijkheden. De angst om mensen te kwetsen mag er nooit toe leiden dat we stoppen met liefhebben. We zullen ervoor waken onze integriteit niet te verliezen.

Met dank aan Stan Collymore zijn we weer een stap verder in de zoektocht naar onze identiteit. Deze zoektocht is een proces dat voortgaat zo lang men leeft. Dat geldt voor voetballers, gewone mensen en, zo blijkt, ook voor voetbalshowbizzsites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.