Ronald Graafland maakt verrassende carrièrestap

Het leven van een vierde keeper is niet makkelijk. Je moet hopen op gelijktijdige blessures bij de eerste drie keepers en ondertussen fit blijven, want je kan elk moment aan de bak moeten en dan moet je er gelijk staan.

Ronald Graafland was jarenlang een degelijke keeper bij Excelsior. In 2008 werd hij derde keeper bij Vitesse en in 2010 maakte hij een droomtransfer en werd vierde keeper bij Ajax. Onlangs beleefde hij het hoogtepunt van zijn carrière. Hij mocht op de bank zitten in de wedstrijden tegen Willem II, Spartak Moskou en ADO Den Haag. Vooral de wedstrijd tegen Den Haag vond hij een bijzondere ervaring.

snackbar GraaflandMaar hoe mooi ook, aan alles komt een eind. Volgend seizoen kan Ajax op zoek naar een andere vierde keeper: Graafland kiest voor de amateurs van Capelle. Zij deden hem een aanbieding die hij niet kon laten schieten. Toch maakt hij zijn keuze vooral op basis van gevoel.

Wat ongetwijfeld ook meegespeeld zal hebben, is dat hij bij de amateurs meer tijd heeft voor zijn andere passie: Snackbar Graafland. De afgelopen jaren had hij weinig tijd voor dit familiebedrijf, maar vanaf volgend jaar staat hij regelmatig achter de frituur. Dat klinkt makkelijker dan het is, want de bewoners van Krimpen aan den IJssel zijn gewend aan kwaliteit. Sommigen menen zelfs dat dit de beste snackbar van Nederland is. Met name het patatje stoofvlees en het kiwi-ijs zijn onovertroffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.