Drama voor Bas Muijs op het EK

Het EK is voor Nederland tot nu toe één grote bak ellende. Hoe ernstig de situatie is, besef je pas echt goed wanneer je het kleine leed achter het grote verhaal hoort. Dan krijgt het verdriet een gezicht.

Eén van de slachtoffers is Bas Muijs, beter bekend als Stefano Sanders uit GTST. Dat hij een voetballiefhebber is, weten fans van ADO Den Haag al langer. Maar ook de volgers van RTL Sterrenteam kennen hem als een bevlogen voetbalfan. In dat team speelt hij met andere sterren als Winston Post, Baas B. en Raymond “Hallelujah” Joval tegen betaling potjes voetbal op bedrijfsfeestjes.

Niet verwonderlijk dat de KNVB bij Bas Muijs uitkwam om dienst te doen als Nederlandse stadionspeaker op het EK. Een leuke klus voor Bas, maar het liep uit op een nachtmerrie.

De ellende begon al tegen Denemarken. Niet alleen verloor Nederland, ook stond de microfoon van Bas een deel van de wedstrijd niet open. Maar tegen Duitsland ging het pas echt goed mis. Opnieuw verloren zijn geliefde helden. En nu stond zijn microfoon weliswaar open, maar deze keer was hem door de UEFA verboden de opstelling voor te lezen. Ja, een uur van tevoren mocht het, maar toen was de opstelling nog niet bekend en was er dus weinig voor te lezen.

“On-be-grij-pe-lijk” twitterde Muijs. Laten we hopen dat er tegen Portugal flink wat doelpunten om te roepen zijn. Voor het Nederlands elftal, voor het hele volk, maar ook voor Bas Muijs. Slechts een eenling in de poel van nationaal verdriet, maar daarom niet minder belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.