De grote Wesley Sneijder Quiz

Een quiz ter ere van een van de grootste voetballers uit de Nederlandse geschiedenis! Tien vragen, de antwoorden zijn direct beschikbaar. De ervaring leert dat lezers het meeste plezier ervaren wanneer zij niet direct op het antwoord klikken.

1. Op bovenstaande foto komt de familie Sneijder-Cabau aan bij de Harbour club in Amsterdam om de eerste verjaardag van Xess Xava te vieren. Wat was het thema van dit feest?

2. In 2006 vond er een opmerkelijk misverstand plaats. In het duel Ajax-Sparta kreeg Wesley een rode kaart. Scheidsrechter Ruud Bossen dacht dat Wesley hem uitschold voor “blinde tyfushond”. Achteraf bleek hij “witte tyfushond” naar een speler van Sparta te hebben geroepen. Wie was deze blonde Spartaan?

3. Wesley speelde tot nu toe 126 interlands. Wie was het vaakst zijn ploeggenoot?

4. Onderstaande afbeelding toont de omslag van het kinderboek dat Wesley schreef in 2016. Welk woord ontbreekt in de titel?

5. Een Utrechtse zangeres vertelt de volgende anekdote in “Van de ballen verstand”, een uitgave van Linda.boeken over “vrouwen die van voetbal houden”. Wie is zij?

Ik herinner me een optreden van lang geleden, in een restaurant. Na afloop stond er een klein ventje op me te wachten. Wat verlegen zei hij: “Mevrouw, mag ik u iets vragen? Ik geef binnenkort een feest, hoe kan ik u boeken?” Pas toen ik hem goed bekeek, zag ik dat het Wesley was, die toen nog bij Ajax speelde. “Wat moet je daar in Amsterdam?” vroeg ik nog, maar dat was flauw van me. Als je beter kunt, moet je beter doen.

6. In 2014 kwam Wesley naar Amsterdam om een product te promoten. Voor de camera’s van AT5 gaf hij het volgende interview. Welk woord is er weggelaten?

Verslaggever: Wesley, jij wil het vandaag graag over … hebben, wij graag over voetbal. Waar beginnen we mee?
Wesley: Dat had ik niet verwacht, dat het over voetbal zou gaan. Laten we eerst de vraag over de … doen.
Verslaggever: Hou jij van …?
Wesley: Ja, ik hou van … Zeker in combinatie met voetbal is dat heel belangrijk, om voor de wedstrijd even tot jezelf te komen.

7. Opnieuw een interview, deze keer met Yolanthe in het AD. Welke twee woorden zijn weggelaten?

Vorige week was mijn schoonmoeder een week in Istanbul om ons te helpen met de inrichting van ons nieuwe appartement. Ik had vooraf heel veel boodschappen gedaan, maar de …(1) bleken op. Vervolgens heb ik de chauffeur gebeld om te komen. Maar omdat hij geen woord Engels sprak en ik nog amper Turks, kostte het me beneden op straat zeker 20 minuten om duidelijk te maken dat ik …(1) wilde. Ik heb zelfs een …(2) staan nadoen, maar nog viel het kwartje niet. Uiteindelijk ben ik, ten einde raad, naar een kleine straatmarkt gewandeld om de …(1) maar zelf te kopen.


8. Wesley Sneijder baarde opzien met de tatoeage van het gezicht van Yolanthe op zijn buik. Yolanthe heeft op haar beurt ook een eerbetoon getatoeëerd voor Wesley. Welke tekst staat er op haar rug?

9. Sinds 1 februari van dit jaar is WS10, de eigen wijn van Wesley, te koop. Zijn messenset lanceerde hij op 4 april 2015. Waarom was deze datum ongelukkig gekozen?

10. Een multiplechoicevraag. In het boek “Voetbalmoeders” van Diana Kuip geven moeders van voetbalsterren de recepten prijs van de favoriete gerechten van hun zoons. Wat is het favoriete gerecht van Wesley?

A. Kipfilet met kalkoensaus
B. Vissticks met salade
C. Zuurkoolschotel
D. Kip Caramba

11. Nog een multiplechoicevraag tot besluit. Bij welke gelegenheid ontmoette Wesley onder meer rapper Extince, kickbokser Rico Verhoeven en schrijver Murat Isik?

A. Een wedstrijd van zijn vriend en personal trainer Gökhan Saki
B. De jaarlijkse ‘uitblinkerslunch’ in het koninklijk huis
C. De opening van zijn restaurant XaXa op Ibiza
D. Bij de boekpresentatie van ‘De strijd om de scoorsteen’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.