Financiële strop Telstar door fout KNVB

Opnieuw sponsornieuws uit Velsen. Het Haarlems Dagblad bericht hoe het Amsterdamse café Kalkhoven besloot tot eenmalige shirtsponsoring van Telstar in de wedstrijd tegen MVV. Voor de duidelijkheid: het café liet de naam op de shirts van het hele elftal drukken. Dit verloopt buiten de overeenkomst om die FC Boulevard heeft met Telstar voor het shirt van Piet Velthuizen, die betrekking heeft op de kosten voor de fysieke vervaardiging van het shirt.

Zoals bekend spelen de Witte Leeuwen met witte shirts en is het uitshirt van MVV dit seizoen lichtblauw. Op papier leek er niets aan de hand en de KNVB gaf dinsdag dan ook groen licht voor deze shirts. In werkelijkheid bleek het lichtblauw van MVV wel heel licht en in de spelerstunnel constateerde de scheidsrechter dat de overeenkomst met het wit van Telstar te groot was.

Omdat MVV de rode thuisshirts in Maastricht had achtergelaten stelde arbiter van dienst Alex Bos voor om MVV in de uitshirts van Telstar te laten spelen. Dit werd een hele toestand met rugnummers, maten en kriebelende labels. Bovendien voelden de Maastrichtenaren zich niet op hun gemak in andere dan hun eigen kleding. De spelers van Telstar losten het probleem op door zich bereid te verklaren de eigen uitshirts te dragen.

Ook café Kalkhoven stelde zich constructief op. Het had begrip voor de situatie en de bedrukte shirts worden in een andere thuiswedstrijd gedragen. Kind van de rekening werd zo de Sportclub Telstar zelf. Dat kan in deze volgende wedstrijd de shirtsponsoring niet meer te gelde maken en heeft daardoor een financiële strop. Omdat de KNVB de shirts had goedgekeurd, kan de bond een claim van de club tegemoetzien.

Het door FC Boulevard gesponsorde keepersshirt van Piet Velthuizen zorgde niet voor problemen. Dit is groen van kleur. Bovendien bleef Velthuizen 90 minuten op de bank zitten. Hij zag, net als de delegatie van FC Boulevard op de tribune, hoe zijn concurrent Anthony Swolfs, een uitstekende wedstrijd keepte en een flink aandeel had in de 2-1 overwinning van Telstar op MVV.

Morgen is Jong Ajax in Amsterdam de tegenstander van Telstar. FC Boulevard hoopt dat Velthuizen in deze wedstrijd zijn officiële debuut kan maken. Piet Velthuizen haal je immers niet voor de bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.