De teloorgang van een droom

Eerder was op FC Boulevard te lezen hoe met de sponsoring van Piet Velthuizen een jeugddroom uitkwam voor Glenn Roddle. De droom was van korte duur. Net als in het echte leven is ook in de voetballerij het geluk vluchtig en kan het ieder moment in scherven uiteenvallen.

Een lichte voetblessure verhinderde aanvankelijk een snel debuut van Velthuizen bij Telstar, maar er zouden nog genoeg wedstrijden volgen waarin de oud-international zich in de kijker kon spelen. Niemand die eraan twijfelde dat de keeper bij het seizoensafsluitend diner van Telstar, wanneer hij zijn shirt aan de weldoener van FC Boulevard zou overhandigen, een contract van een leuke Eredivisieclub op zak zou hebben.

Het vervolg is bekend. Nog voor Velthuizen minuten kon maken in het Rabobank IJmond Stadion, brak de coronacrisis uit. Over de hele wereld vallen doden en storten economieën in. Bij al dat grote leed komt het kleine verdriet van Glenn Roddle en Piet Velthuizen. Niet alleen verscheen de keeper niet op het veld, hij zat zelfs geen enkele maal op de bank.

Zo verwerd de sponsoring door FC Boulevard misschien wel de minst succesvolle uit de geschiedenis van het betaald voetbal. Het seizoensafsluitend diner ging in het geheel niet door. Om het verdriet enigszins te verzachten bood Telstar aan niet een, maar twee shirts van Velthuizen te schenken, het oranje en het limekleurige shirt. Officiële wedstrijdshirts die Piet gedragen zou hebben, mocht hij ooit minuten gemaakt hebben in Velsen-Zuid.

Als er ooit een aflevering van Andere Tijden Sport over Piet Velthuizen gemaakt wordt, ben ik graag bereid om te vertellen over het hele sponsoravontuur. Ik zal meelopen naar zolder en de shirts opdiepen uit een doos met voetbalmemorabilia, of ik toon de lijsten waarin ze hangen, afhankelijk van de rest van de carrière van Velthuizen en het verloop van mijn eigen leven.

Hoe nu verder met Velthuizen? Nu er geen Eredivisieclub is gekomen lijkt Telstar opnieuw een buitenkans te hebben, maar Andries Jonker heeft al laten doorschemeren dat hij zorgen heeft over de fitheid van het FC Boulevard-boegbeeld. Wie durft het dan nog aan met hem? Velthuizen is nog altijd jonger dan Van der Sar toen deze bij Manchester United tekende. Hij heeft nog een paar goede jaren en het keepen is hij uiteraard niet verleerd. Nee, de carrière van Piet Velthuizen is nog niet ten einde, net zomin als FC Boulevard het opgeeft nu de bezoekerscijfers geen boost hebben gekregen door deze sponsoring.

Mocht Velthuizen bijtekenen, zal FC Boulevard hem blijven steunen, want dromen zijn er om werkelijkheid te worden.

Uit het programmaboekje Telstar – Jong PSV van vrijdag 6 maart 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.