Rob Wielaert is ‘een ingewikkelde zaak’

Rob Wielaert is 31 jaar. Zijn neef Joris Mathijsen gaat naar het WK, zijn oude club FC Twente wordt kampioen en hijzelf kwijnt weg bij Ajax. Behoorlijk frustrerend allemaal, en dus wil hij vertrekken.

Dat laatste is helaas nog niet zo makkelijk. Zaakwaarnemer Kees Ploegsma: ‘Rob Wielaert is een ingewikkelde zaak. Hij heeft zijn leeftijd erg tegen.’ Met dat laatste bedoelt Ploegsma dat Wielaert oud is, maar dat woord schrikt natuurlijk geïnteresseerde clubs af. Met ‘ingewikkelde zaak’ bedoelt hij dat niemand Wielaert wil hebben. Althans: Niet voor het salaris dat hij bij Ajax verdient, een miljoen euro per jaar.

NEC, ADO en Heerenveen hadden afgelopen seizoen interesse. Van Ajax mocht hij gratis de deur uitlopen, maar Wielaert vond de clubs niet ‘interessant’ genoeg. En geef hem eens ongelijk. Hij speelde slechts 19 wedstrijden voor Ajax, waarin hij kortstondig zelfs aanvoerder was. Nu is hij zesde keus op zijn positie. Natuurlijk voelt hij zich niet serieus genomen. Dus dient hij lekker zijn contract uit, dat tot en met volgend seizoen loopt. Daarna gaat hij afbouwen bij NEC. Met een goed gevulde bankrekening. Zo ingewikkeld is dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.