De gestolen Van Gaal-biografie van Van Bommel

Enkele weken na de oprichting van FC Boulevard hebben we ons bestaansrecht bewezen. Vorige week verspreidden we via Facebook en Twitter het bericht dat veilingsite Catawiki het voor Mark van Bommel gesigneerde exemplaar van de biografie van Louis van Gaal te koop aanbood. Een dag later nam VI het bericht over en ging het bericht het internet over waardoor de waarheid aan het licht kwam: Van Bommel heeft nooit afstand gedaan van zijn biografie.

CZuxpNPWEAAlaRA.jpg large
De opdracht in het bewuste exemplaar van “Louis van Gaal, biografie en visie”

Het leek een schitterend veilingitem: het boek “Louis van Gaal, biografie en visie”, gesigneerd door de meester zelf voor Mark van Bommel: Beste Mark, ik hoop dat je door dit visieboek te lezen en natuurlijk jouw eigen ervaring als voetballer, mijn aanvoerder en verlengstuk wordt bij Bayern München op het veld! Je mag er ook nog van genieten! Dit is een stuk voetbalgeschiedenis, een fysieke getuige van een succesvolle samenwerking. Iedere voetballiefhebber zou dit graag in zijn kast willen hebben.

Vlak voor de deadline van de bieding, toen de teller op 270 euro stand, verdween het boek van de site. FC Boulevard nam direct contact op met Catawiki en een woordvoerder vertelde ons exclusief hoe de vork in de steel zit. De opdracht van Van Gaal is authentiek en de biografie is dus wel degelijk door Van Gaal gesigneerd. Mark van Bommel heeft deze echter nooit weggegeven of verkocht.

De woordvoerder durfde niet te spreken van diefstal, maar sprak van “serieuze vraagtekens over de wijze waarop de eerste eigenaar na van Bommel hieraan is gekomen”. Hierbij is het belangrijk te vermelden dat deze “eerste eigenaar na Van Bommel” niet de aanbieder was op Catawiki, een zekere Gertrude. Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel bestolen is en de dief zijn buit verkocht heeft aan Gertrude, die daarmee ongewild de spil werd in een schandaal.

Catawiki kreeg “uit primaire bron” te horen dat Van Bommel nooit afstand heeft gedaan van het boek. De woordvoerder wilde niet bevestigen dat deze bron Van Bommel zelf was. Toen de melding door een tweede bron werd bevestigd, werd er niet langer geaarzeld en werd het item uit de veiling genomen.

Het belangrijkste is nu dat Van Bommel het emotioneel waardevolle boek terugkrijgt. Daarbij is het te hopen dat de dief zijn rechtmatige straf krijgt en Gertrude schadeloos stelt. Dan rest er nog de rol van FC Boulevard, die de zaak aan het rollen bracht. Wij hoeven geen dankwoord van Van Bommel of Van Gaal. Dat de waarheid en het recht in de voetballerij zegevieren, geeft ons voldoening genoeg.

UPDATE: Mark van Bommel heeft op Radio 538 gereageerd en bevestigd dat hij zelf met Catawiki heeft gebeld. Hij krijgt het boek terug.

 

2 reacties op “De gestolen Van Gaal-biografie van Van Bommel

  1. Ik ben het met mijnheer Aap eens: knap dat FC Boulevard daar zo bovenop zat.
    Maar is het niet treurig hoe weinig respect onze absolute topvoetballers genieten!
    Hoe valt anders te verklaren dat wat terecht een schitterend veilingitem wordt genoemd, toch niet meer dan 270 E dreigt te gaan opbrengen?!
    Zou het niet kunnen zijn dat de bewuste voetballer zelf dit boek ter veiling had aangeboden om een klapper te maken, daarna snel het boek terug nam toen deze blamage zich aftekende, en ten slotte om de aftocht te dekken, zelf de diefstalconstructie lanceerde?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.