Berlusconi verkoopt AC Milan aan Kadhafi

Door alle consternatie rondom de Oranjevrouwen, zouden we bijna vergeten dat mannen ook nog voetballen. En er is zelfs groot nieuws: Berlusconi wil AC Milan verkopen. De club heeft het bericht inmiddels alweer ontkend, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met onderhandelingen.

Het gaat al langere tijd niet goed met Milan. De afgelopen vier jaar werd grote rivaal Internazionale kampioen. In de derby won de ploeg van Sneijder zelfs met 4-0 van de ploeg van Huntelaar. En als Milan altijd maar verliest, dan hoeft het van Berlusconi niet meer. De belangrijkste reden om de club van de hand te doen, is echter dat de partij van Berlusconi stemmen verliest door de slechte prestaties van zijn voetbalclub.

Corruptie, schandalen met minderjarige meisjes, seksfeestjes met prostituees, mensen die maandenlang in tenten wonen na een aardbeving, nog meer corruptie: het zal de Italianen aan hun reet roesten. Maar een premier die Kaká naar Real Madrid laat vertrekken, die kan natuurlijk geen land besturen. De aankoop van Huntelaar veranderde daar niets aan: De publieke opinie had zich al tegen hem gekeerd. Daarom heeft Berlusconi nu bedacht dat hij er maar helemaal vanaf wil. Er is al een koper gevonden: Moammar Kadhafi.

BerlusconiAls u en ik een internationale topclub zouden willen verkopen, zouden we deze proberen te slijten in Rusland of het Midden-Oosten. Maar Berlusconi is, toevallig of niet, ook minister-president, en heeft dus een flink politiek netwerk. Vorige week was hij op staatsbezoek in Libië. En omdat de boog niet altijd gespannen kan zijn, kwam het gesprek op voetbal. Berlusconi vertelde van zijn zorgen, en wat bleek? Khadafi bleek geïnteresseerd om Milan over te nemen.

In Libië bestaat blijkbaar geen balkenendenorm, want het staatshoofd heeft de geschatte waarde van Milan, tussen de 600 en 800 miljoen euro, wel op de bank staan. De schuld van AC Milan, meer dan 250 miljoen euro, zou ook geen probleem zijn. Over stemmenverlies na slechte resultaten van Milan hoeft Khadafi zich al helemaal niet druk te maken, want verkiezingen, daar doen ze in Libië niet aan. Is dat ook weer opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.