Technische hulpmiddelen horen niet bij voetbal

Engeland verloor kansloos met 4-1 van Duitsland. Hoe anders was het gelopen als de scheidsrechter had gezien dat het schot van Lampard een meter achter de lijn was en Engeland dus de 2-2 had gemaakt? We weten het niet. Of eigenlijk weten we het wel: Duitsland had alsnog met gemak gewonnen.

Glenn Roddle is één van de weinige opiniemakers, zo niet de enige, die zich nog schaart achter de bobo’s van de FIFA. Camera’s horen niet in het voetbal. Ook met camera’s zullen er twijfelgevallen blijven bestaan. Hoe vaak gebeurt het niet dat er ook op tv eindeloos over een buitenspelgeval wordt gediscussieerd, of er een penalty gegeven had moeten worden, of zelfs over of een bal al dan niet de doellijn had gepasseerd? Er zal altijd gezeur blijven. Camera’s lossen dat niet op. Sterker nog, het onrecht zal alleen maar sterker gevoeld worden wanneer er een verkeerde beslissing wordt genomen na het raadplegen van camerabeelden.

Achteraf klagen heeft al helemaal geen zin. We wisten van tevoren dat de scheidsrechter geen camera’s tot zijn beschikking had, dus Lampard had die bal gewoon vol overtuiging de touwen in moeten jagen. Dat deed hij niet en dan kun je pech hebben. Nu gaat het WK verder zonder Engeland. En zonder camera’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.