Sander Boschker en de rol van het toeval

Sander Boschker heeft zijn contract maar weer eens verlengd. Volgend seizoen wordt hij 43, maar hij keept lekker door. Het had weinig gescheeld of zijn carrière was heel anders verlopen.

In 1994 zag PSV in Boschker de opvolger van Hans van Breukelen. De club had met hem gesproken, maar wilde dit geheim houden om de prijs van de keeper niet op te drijven. Barend en Van Dorp ‘onthulden’ echter dat de onderhandeling gaande was. Het bleek te gaan om een 1 april-grap. Barend en Van Dorp wisten van niks. Boschker was juist de enige die niet in verband werd gebracht met PSV, zo kwamen ze op de grap.

Het kwaad was geschied. De onderhandelingen liepen spaak, PSV haalde Menzo en Waterreus. Maar wie weet hoe het was gelopen als Barend en Van Dorp niet zo’n scherp voor humor hadden. Had Waterreus dan nog zo’n glanzende carrière gehad? En zou Boschker zich nu, bijna 20 jaar later, ook opgemaakt hebben voor zijn 25e seizoen profvoetbal? Eens te meer blijkt maar weer hoe groot de rol van toeval in het voetbal.

Dat Boschker het zo lang volhoudt in de voetballerij, is mede te danken aan de steun van zijn familie. Zijn drie oudere broers staan altijd voor hem klaar. René, Richard en Charly waren alle drie niet onverdienstelijke keepers, maar zijn nu respectievelijk vrachtwagenchauffeur, vuilnisman en metselaar. Toch is er geen sprake van jaloezie. De drie vinden het juist geweldig dat hun kleine broertje het zo goed doet.

En Sander is natuurlijk heel gewoon gebleven. Die voelt zich niet groter dan zijn broers. Hij keept ook niet voor het geld. Na decennia topvoetbal is hij al lang binnen, maar hij gaat door uit liefde voor het vak. Keepen zit de Boschkers nu eenmaal in de genen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.