Mark van Bommel is een winnaar

Mark van Bommel is helemaal hot. Met Bayern staat hij in de kwartfinale van de Champions League en bovenaan in Duitsland. Op zijn erelijst staan al zes landstitels, en de prijs voor ‘größte Stinkstiefel’ van 2008. Nu kan hij daar de Duidelijketaalprijs 2010 aan toevoegen. Deze prijs zou dit jaar naar een Oranje-international gaan, dus de concurrentie was groot.

Kanshebber Van der Vaart greep naast de prijs, omdat hij te veel clichés gebruikt. Babel praatte zo zacht dat de jury zijn taalgebruik niet kon beoordelen. Huntelaar scoorde op alle fronten slecht, en eindigde als laatste. Wout Brama daarentegen greep maar net naast de prijs. Het is dat de organisatie het na één invalbeurt in Oranje niet aandurfde de prijs aan de Tukker te geven, anders had hij wellicht meer gekregen dan een eervolle vermelding.

Demy de Zeeuw werd tweede. Dat hij clichés mijdt, blijkt wel uit zijn uitspraak waarin hij zijn goede spel verklaarde door zijn verliefdheid. Maar dat was niet genoeg om Van Bommel te verslaan. De jury was vooral onder de indruk hoe Van Bommel zich bewust was van zijn publiek. Zo zegt hij tegen PSV-TV dat hij PSV een mooie club vindt. Om vervolgens met sterke argumenten te betogen dat Bayern een nog mooiere club is. Zijn ontspannen verschijning deed de rest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.