Zonnepanelen zijn een duurzame en efficiënte manier om energie op te wekken. Maar net als bij elk ander product, hebben ze onderhoud nodig om goed te blijven functioneren. In dit artikel leer je hoe je jouw zonnepanelen moet onderhouden, zodat ze jarenlang meegaan!

Wat zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn fotovoltaïsche panelen die licht omzetten in elektriciteit. Zonnepanelen worden meestal geïnstalleerd op daken en zijn een populaire vorm van hernieuwbare energie.

Voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een relatief onderhoudsvrije optie voor het opwekken van schone energie. Ze hebben geen bewegende delen en hebben daardoor minder kans om te breken of stuk te gaan. Ook besparen ze u geld op uw energiekosten. Zonnepanelen worden doorgaans twee tot drie keer per jaar schoongemaakt, afhankelijk van waar u woont.

Zonnepaneel onderhoud

Zonnepanelen onderhouden is eenvoudiger dan je denkt. Je hoeft ze niet elke week te schoonmaken, maar het is wel aan te raden om ze regelmatig te controleren. Zorg ervoor dat er geen takjes of blaadjes op de panelen liggen, want dat kan ervoor zorgen dat ze minder efficiënt werken. Als er toch vuil op de panelen komt, kan je ze afspuiten met een sopje en een zachte borstel. Gebruik hiervoor geen schurende middelen, want daarmee kun je de panelen beschadigen.

Garantie op zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen aanschaft, koop je meestal een garantie van 10 of 20 jaar mee. Dit betekent dat de fabrikant de panelen gratis zal vervangen als ze kapot gaan binnen die periode. Maar wat veel mensen niet weten, is dat je ook een garantie kan krijgen op het rendement van je zonnepanelen. Dit is ideaal als je zonnepanelen wilt huren, omdat je dan weet dat je altijd een bepaald percentage van het totale energieverbruik terugverdient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *